Hovězí škvarky
Popis
! Vynikající krmný doplněk !
Velmi kvalitní a chutný zdroj energie v zimním období
! Bez konzervantů, soli a ochucovadel !
- Charakteristika: Tyto lojové hovězí škvarky jsou nahrubo sekané a po vyškvaření nejsou dále lisované. Obsahují díky tomu 47 % tuku, 38 % bílkovin a 1,95 % popelovin. Nejsou solené ani jinak chemicky konzervované! Pochází z české výroby čistého hovězího tuku. Hovězí lojové škvarky jsou velmi chutným zdrojem kvalitní energie pro psy v zátěži, nebo v zimním období.
Pro psa je tato forma tuku velmi dobře stravitelná a využitelná jako energie těla. Ve 100 g hovězích škvarků je asi 3500 kJ, pro srovnání ve 100 g hovězího masa je asi jen 670 kJ. Hovězí škvarky jsou také významným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a přírodního, pro psa velmi dobře využitelného kolagenu, který podporuje zdravý vývoj kloubních chrupavek, šlach a vazivové tkáně.
- Možnosti použití: Naše hovězí lojové škvarky, jsou v krmné kvalitě a nehodí se pro lidskou spotřebu. Jde o vedlejší produkt při výrobě hovězího tuku pro psy. Barva škvarků je tmavě hnědá, s příjemnou, charakteristickou vůní po výpeku.
Jsou vhodné pro malá i velká plemena, především aktivních psů, nebo psů přebývajících v chladném období venku, kteří potřebují mnohem více energie. U neaktivních psů pozor při pravidelném podávání na možnost tloustnutí.
Nepoužívejte škvarky jako hlavní krmnou dávku, ale jen jako její doplněk např. u méně atraktivního krmiva, ke zchutnění příloh, na zvýšení energie krmiva, nebo jen jako odměnu při výcviku, či pamlsek.
Doporučená jednorázová dávka je 10 - 15 % na objem podávaného krmiva, tj. 100 - 150 g / kg krmiva - podle jeho tučnosti, velikosti a aktivity psa. Je to třeba odzkoušet, aby pes neprůjmoval - což je příznak překrmování. Pokud podáváte jako pamlsek tak jednorázově cca do 30 g.
Pokud se pes dostane nedopatřením k většímu množství škvarků najednou, může mít posléze akorát průjem, jinak by neměl mít další potíže. Přesto je mějte mimo jeho dosah a krmte škvarky jen pozvolna.
Hovězí lojové škvarky odebíráme přímo od výrobce a vždy jen čerstvé. Po vychladnutí je balíme do sáčků a uchováváme až do prodeje zamražené. Tím zůstávají stále jako čersté. Zacházejte s nimi proto jako s nekonzervovanou a jen částečně trvanlivou potravinou.
- Skladování a spotřeba: Skladujte krátkodobě ( cca 3 týdny ) - v chladu do 6 °C a v temnu. Dlouhodobě - zamrazít a spotřebujte do cca 12 měsíců.
Upozornění: Po rozmražení mohou v teple a v PVC sáčku škvarky zvlhnout a při dalším skladování v teplém prostředí ( např. při pokojové teplotě ) za pár dnů zaplísnit. Proto zbytek lojových škvarků po použití buď zase hned zamrazte, nebo přesypejte z PVC sáčku do mísy, aby prosychaly a uložte je do chladu.
Spotřeba: Zamražené škvarky spotřebujte do 12 měsíců. Při teplotě skladování do 8 °C ( lednice ) spotřebujte do 30 dnů. Nad 15 °C spotřebujte max. do 2 - 3 dnů. Nevystavujete ani krátkodobě slunečnímu záření.
Hmotnost | 0.15 kg |